Hirdetmények

Tisztelt Ügyfelünk!

A hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról szóló 2013. évi CCXXXVII. törvény (a továbbiakban: Hpt) jelenleg hatályos rendelkezései szerint a társasházak és lakásszövetkezetek esetén lakásonként, míg építőközösségek és iskolai takarékossági csoportok esetén a közösséget alkotó minden személy esetén külön kell számításba venni a százezer eurónak megfelelő forintösszegű kártalanítási értékhatárt (többszörös OBA-védelem). (Ez azt jelenti, hogy pl. egy tízlakásos társasház esetében az Országos Betétbiztosítási Alap tízszer százezer eurónak, azaz egymillió eurónak megfelelő forintösszegű kártalanítást fizetne ki.)

A Hpt. 2015. július 3-tól hatályba lépő rendelkezései alapján azonban a társasházak, a lakásszövetkezetek, az építőközösségek és iskolai takarékossági csoportok esetében sem haladhatja meg a kártalanítási értékhatár a százezer eurónak megfelelő forintösszeget.

Azon társasházak, lakásszövetkezetek, építőközösségek és iskolai takarékossági csoportok esetében, amelyek 2015. július 2-án rendelkeznek betéttel Takarékszövetkezetünknél ezen lekötött betétekre lejáratukig továbbra is fenn áll a többsörös OBA-védelem, a lejárattal nem rendelkező (azaz a bankszámlákra, folyószámlákra, lakástakarékpénztárnál elhelyezett betétekre) pedig 2015. augusztus 31-ig áll fenn a többszörös OBA-védelem.

OBA tájékoztató

Boldva és Vidéke Takarékszövetkezet

Passzív üzletág

Aktív üzletág <<Jelzálog hitel>>

Számlavezetés <<összehasonlító tábla>>

<<Tájékoztató Számlaváltáshoz>>